Jadrtovac - Šibenik - Croatia

 

~ Dobrodošli

 

Jadrtovac je naselje smješteno u zaljevu Morinj, usječenom duboko u kopno, 8 km jugoistočno od starog grada Šibenika. Mjesto ima dugu povijest: ostatci ranokršćanske crkve i renesansnih kaštela plemenitaških obitelji te barokni oltari i kula iz 16. st. daju mu poseban ugođaj. Prirodna uvučenost zaljeva duboko u kopno i zaštićenost od vjetrova s pučine čini more u Jadrtovcu toplim što osobito pogoduje djeci i starijima. Volite li se tijekom odmora baviti sportom, nekoliko kilometara dalje u sklopu turističkog kompleksa Solaris naći ćete terene za tenis i sportska igrališta, bazene i niz zabavnih sadržaja.

Šibenska rivijera, zahvaljujući velikom broju malih otočića, nacionalnim parkovima i bogatstvu kulturno-povijesnih spomenika predstavlja pravi dragulj sjeverne Dalmacije.

Jedinstven slučaj u svijetu je činjenica da se na području šibenske rivijere nalaze dva nacionalna parka. Nacionalni park Krka pružit će vam doživljaj kanjonskog toka rijeke s jezerima i slapovima koje ona sama stvara, a Nacionalni park Kornati nudi ljepotu otočnog kornatskog arhipelaga uz nesvakidašnji prizor kamena, mora i tišine.

Posjetom gradske jezgre Šibenika i obilaskom svih utvrda, spomenika i brojnih crkava, moći ćete osjetiti isprepletanje različitih kultura čije su se ostavštine utkale u ovu rivijeru i danas čine njenu ljepotu. Šibenska rivijera i otok Murter poznati su po tradiciji Big game fishinga u kojem možete sudjelovati u lovu na sabljarke i tune. Gradić Primošten smješten je na otoku koji su prije pet stoljeća stanovnici premostili kako bi odlazili u svoja polja, a mornari ga zvovu "suhom puntom" zbog dugotrajnih sušnih razdoblja. Ovakvo prirodno i povijesno okruženje Šibenske rivijere pruža velike mogućnosti za izlete u svim područjima regije, uživanje na moru i rekreaciji.